Kesä on ihanaa aikaa. Ihanaa kaikille niille, jotka nauttivat valittamisesta. Kesällä on tuhat ja yksi syy valittaa. Siksi kesä onkin yksi kolmesta lempivuodenajoistani.

Jo ennen kesän alkua osa ihmisistä on harmistunut siitä, että joutuu tekemään kesällä töitä, jolloin loma menee hukkaan. Itse kuulun siihen porukkaan, jolla ei ole töitä, joten voin vapaasti kärsiä rahattomasta kesästä laiskistuen yhä enemmän päivä päivältä...

Sää on hyvin olennainen osa kesää, sillä siinä on aina jotain vikaa. Kuumana päivänä tulee hiki ja huono olo (johtuen nestehukasta). Tilanne on varsin piinaava etenkin silloin, kun lähettyvillä ei ole uimarantaa tai jonkinlaista vesiallasta. Kylmänä ja sateisena päivänä ei mennä mihinkään vaan pysytään yksin sisätiloissa. Silloin harmittaa todella ja valitukset kaikuvat neljän seinän sisällä.

Ihmiset suhtautuvat hyvin kummallisilla tavoilla ruskettumiseen. Monet haluavat ruskettua ja osa ruskettuukin moitteettomasti. Se ei ole kuitenkaan hirveän yleistä. Tavallisempaa on se, että rusketushaluisen iho palaa auringossa pahasti. On myös mahdollista, että rusketuksesta tulee epätasainen tai läikikäs. Myös rusketusraidat osaavat olla hyvin ilkeitä. Sitten on vielä niiden hullujen porukka, jotka haluavat pysyä kalpeina, käyttävät suojakerrointa 80 ja kauhistelevat auringon määrää peläten saavansa ihosyövän.

Kesän vaatetus on hyvin ongelmallista. Kengät hiertävät ja aina löytyy joku, joka erehtyy laittamaan mustan tai pitkähihaisen paidan, kun mittari näyttää hellettä. Kaikkien kiusaksi illat ovat viileitä eikä kenelläkään ole tietenkään mukana mitään lämmintä päälle pantavaa.

Inisevät verenimijät, hyttyset, ovat suuri ongelma maailmalle. Ne ovat olemassa vain kiusaksi ihmisille, jotka eivät osaa olla raapimatta niitä paikkoja (kuulostaa häröltä), joihin hyttynen on pistänyt. Hyttysten tappaminen onkin varsin suosittu harrastus kaikkien niiden keskuudessa, jotka sattuvat eksymään metsään.

Jotta tämä juttu ei pääsisi karkaamaan käsistä, annan puheenvuoron Sofulle, joka on mukana valitusjoukossa (siis valiojoukkoa):

"Ehdottomasti ärsyttävintä ovat Stockmannin ylihinnoitellut mansikat! Sekä kierot torimyyjät, joilla on pokkaa kaupata huonoja vihanneksia täydellä hinnalla. Ne saavat minut vihaiseksi. olisin tässä yksipäivä halunnut mansikoita, mutta haaveeksi jäi kun ne oli niiiiin hintavia. Suututtaa vieläkin."