Joka ikinen ihmisen solukalvo koostuu kahdesta lipidikerroksesta, eli siis rasvakerroksesta. Pysyäksemme elossa tarvitsemme erilaisia sokereita. Media kuitenkin opettaa meille, että rasva ja sokeri ovat pahasta ja siitä olen hyvin katkera, vaikka kaikki tiedämme, että ihminen tarvitsee niin proteiineja kuin rasvaa ja sokeriakin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Katsoin tässä yksi päivä TV:tä (nykyään harrastan sitä harvoin) ja järkytyin näkemistäni mainoksista: "Nyt 30 % vähemmän rasvaa", "Ei sisällä sokeria". Pelottaa myös mennä kaupan margariinihyllylle, sillä margariinipurkin reunassa saattaa lukea: "Rasvaa 40 % ". Mitäköhän ne loput 60 % ovat? Jogurtitkin on muutettu epämääräiseksi litkuksi, kun siitä on poistettu kaikki rasva. Danonen vitalinea jogurtit järkyttävät minua eniten. Niistä on poistettu rasvan lisäksi myös kaikki sokeri.

 

Makean ruuan suurkuluttajana minua harmittaa eniten karkkien ja muiden hyvyyksien kohtalo. Karkeista pyritään poistamaan sokeri, jolloin niitä voidaan väittää terveellisimmiksi, mutta menetettyä sokeria ei makeutusaineilla saada takaisin. Olen väittänyt kavereilleni, että pystyisin elättämään itseni pelkillä karkeilla, mutta haaveeksi taitaa jäädä, sillä sokeri, eli kaikki energianlähteet poistetaan karkeista.

 

Tulevaisuus näyttää synkältä – tätä menoa maailmaan ei jää yhtään hyvää ruokaa, sillä makeutusaineilla varustettua energiatonta "herkkua" ei voi millään kutsua ruuaksi. Mieti itse, että haluatko juoda värikästä hiilipitoista vettä saamatta siitä mitään ravinteita vai kannatatko luonnollisen sokerin siirtymistä elimistöösi raviten sinua auringon suomalla siunatulla hyvyydellä!

 

Kiitos. Hyvää ruokahalua ja välttäkää teennäisiä makunautintoja.