Ihminen näkee päivittäin lukuisia kasvoja, joiden perusteella tunnistamme ihmisen. Kasvoihin kiinnitetään aivan liikaa huomiota, jolloin ihmisen tassut jäävät kokonaan vaille huomiota. Samalla tavalla kuin kasvotkin (ja siitäkin vielä enemmän) tassut haluavat tulla huomatuiksi ja rakastetuiksi. Korjatakseen kyseisen vääryyden on kehitetty aivan mahtava tapa tutustua omiin ja muiden tassuihin. Tätä menetelmää kutsutaan tassuterapiaksi.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Mitä tassuterapiassa tapahtuu?

Tassuterapia mahdollistaa sen, että sekä terapoitava että terapeutti vaipuvat tietynlaiseen transsin tilaan, jolloin saavutetaan mielenrauha ja tassujenvälinen yhteys. Terapeutti silittelee tassua aivan kuin hän silittäisi erillistä elävää olentoa. Sinä hetkenä tassu saa oman persoonan. Hyvä terapia kestää vähintään 15 minuuttia.

 

Mitä pitää muistaa?

Tassuterapia vaatii tietynlaisen yhteyden terapeutin ja terapoitavan välille. Jos et pidä terapeutista, koko terapiasta voi olla vaikea saada positiivista tunnetta aikaan, sillä tassuterapiassa on kyse symbioosista. Muista myös rasvata tassusi, jos ne ovat liian kuivia, sillä pehmeät kädet ovat terapeutille enemmän mieliksi ja hänen työnsä sujuu luontevammin.

 

Mitä hyötyä on tassuterapiasta?

Onnistunut tassuterapia rentouttaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Se lisää stressinsietokykyä ja parantaa samalla immuniteettia. Myös verenkierto sormissa paranee. Tassuterapian paras puoli on siinä, että se vaikuttaa molempiin osapuoliin ja keskinäinen luottamus paranee. Ryhmätassuterapiassa yhteistyökyky paranee. Terapiassa oppii tunnistamaan toisten tassuja tuntoaistin avulla. On olemassa lukuisia muita positiivisia vaikutuksia, mutta niitä ei ole vielä tutkittu tarpeeksi.

 

Kenelle tassuterapia sopii?

Tassuterapia sopii kaikille: myös raskaana oleville naisille ja pienille lapsille. Tassuterapiaa ei kuitenkaan suositella silloin, jos sinulla on kädessä murtumia, suuria haavoja tai pahoja palovammoja. On myös hyvä, ettei henkilöllä ole vakavia mielenterveydellisiä ongelmia. Jos epäröit terapiaan menemistä, kysy neuvoa lääkäriltäsi.

 

Myyttejä:

On olemassa myytti, että sille, joka käy hyvin usein tassuterapiassa, kasvaisi tosi hieno ja pehmeä karvapeite. Käden karvat muuttuisivat lyhyemmiksi ja pehmeimmiksi, samalla ne kasvaisivat hyvin tiheästi. Tälle myytille ei ole kuitenkaan mitään todisteita puolesta tai vastaan.